Besøg på en fantastisk skole. St. Joseph Junior Academy

St. Joseph er en privatskole i centrum af landsbyen Nyandiwa. Skolen er grundlagt af Hamisi og han kone. Skolen har til huse i nogle stål barakker og eleverne sidder tæt på træbænkene. Skolen er åbenhjertig og lærerne brænder for deres job. Under vanskelige kår forsøger de at give alle børn fra 4 – 12 år en god grunduddannelse.

Inde på skolens område er rent og pænt, men da der ikke er noget affaldssystem “fejes” det hele lige uden for porten. Når regntiden kommer skyldes det hele ned af gaden og ud i Victoria søen. Ude af øje, ude af sind.

Ved mit første besøg i Kenya, landsbyen og skolen var jeg overvældet. Selvom jeg havde hørt og set meget om vilkårene, så blev besøget en oplevelse som overgik min fantasi.

Selv de mindste børn har lange stillesiddende dage på skolebænken, og bliver de trætte tager den en blund enten ved bordet eller på en måtte på ler gulvet. På regnvejrs dage er lyden på bliktagene alt overdøvende og gulvene bliver til mudder.

I pauserne fra læring byder dagen på sanglege og boldspil. Der er jubel og grin på jordstykket bag skolen. Alt er hegnet ind så sikkerheden er på plads.

Der er mellem 30 og 40 elever i hver klasse.

Selvom der er skolepligt i Kenya skal alle betale for at gå i skole og St. Joseph er ingen undtagelse. Da det er en privat skole betaler forældrene ikke kun for materialer men også for undervisningen, hvilket betyder at der er råd til rigtig gode lærere. Til gengæld er der mange forældre som kæmper en ulig kamp for at få betalt skolepengene.

Jag har lovet at gøre hvad jeg kan for at støtte med materialer og finde sponsorere til de mest udsatte børn.

Hamisi hjælper så godt han kan og skolen forsøger at tage sig af alle og holder hånden over de børn hvis forældre ikke kan betale. Det er udfordrende når hjertet er stort. Derfor er glæden stor når der kommer besøg. Man bliver ydmyg ved beskeden om at man er kaldet fra himmelen. Jeg er jo bare mig og vil ikke skuffe dem. Jeg rejse hjem med en fantastik oplevelse og et møde med nogle vidunderlige mennesker – børn og voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *