Fight Corona med KenyaHelp

HVIS MANGE HJÆLPER LOKALT – BLIVER HJÆLPEN GLOBAL

KenyaHelp samler midler ind til “Fight Corona Kit” som kan uddeles i landsbyen.

I Danmark er vores største bekymring ikke, om vi har råd til at købe håndsprit og masker….,vi irriteres over, at nogle medmennesker har købt et helt lager, så der måske ikke er nok til alle……

Kenya er et stort land og her er Corona på vej. Ingen ved hvor slemt det bliver. Vi håber det bedste, men frygter det værste. Jeg skiver Vi fordi mange i Kenya slet ikke ved hvad der kan ramme dem. Godt fordi de i forvejen har et udfordrende liv og mange bekymringer, skidt fordi den enkelte Kenyaner ikke tager de forbehold som er nødvendige.

Et eksempel på kreative løsninger

Den Kenyanske regering har set skriften på vægen og lukket landet delvist ned. Men alle ved, at hvad der bliver sagt, er ikke altid det som også sker. Landet er lukket ned som I Danmark, men mulighederne for at overholde restriktionerne er ikke så lette. En ned-lukning af et land har store økonomiske og dermed menneskelige konsekvenser – værre en sygdommen ? I Kenya som i mange andre udviklingslande er alle “katastofer” fatale. En økonomi og et (sundheds) system som ikke fungerer ligeligt.

På sundhedklinikkerne mangler de mangler de alt og ofte føler de sig glemt af regeringen. De kan på ingen måder klare et voldsomt udbrud af Corona
Sygehuset har nogle få senge og ikke alle har madradser, pigen her er heldig at have en seng. Hun er ramt af malaria

Har du penge så kan du få, men har du ingen så må du gå.

” Dø af sult eller dø af Corona, gud bestemmer alligevel hvornår det er min tid at tage afsted.” sagde en af fiskerne som ikke kunne sælge sine fisk til markedet fordi det var lukket og forbudt at samles.

Landsbyerne Nyandiwa og God-Bura ligger en hel dags kørsel væk fra Kenyas hovedstad – Karen Blixens Nairobi, som er centrum for distributionen af værnemidler, hvilket betyder at den humanitære hjælp har svært ved, måske aldrig når ud til de særligt udsatte familier i landsbyerne.

Regeringen forlanger at alle skal gå med mundbind, men vi frygter at der ikke er nok og at den enkelte ikke har råd.’

Selvom byerne ligger ved Victoriasøen er der ikke etableret rindende vand. Vandet fra søen er forurenet voldsomt, og kan ikke drikkes urenset. Vandet kan med håndsæbe heldigvis bruges til håndvask.

Vi i KenyaHelp vil generelt gøre hvad vi kan for at løfte levevilkårene i landsbyerne og lige nu handler det om at kæmpe mod Corona.

Kenyahelps venskabsforening i Kenya vil med dyb taknemmelighed modtage de donationer, som venner af KenyaHelp kan bidrage med. Gruppen vil stå for indkøb af et “ Fight Corona Kit” bestående af vandbeholder til håndvask, sæbe, håndsprit og mundbind. Et “Fight Corona Kit”  kan uddeles til de familier som ikke selv har råd, og opstilles på strategiske steder i landsbyen.

Hjælpen er direkte og uden mellemled – sender du penge i dag, har de dem i Kenya i morgen.

Hver enkelt af jer der donerer, vil via Kenya Help’s Facebook og hjemmeside kunne følge med i uddeling af Fight Corona Kit og opsætningen af håndvaskesteder.

Intet beløb er for småt – alt tæller i kampen mod CORONA.

Vi kan hjælpe ved at stå sammen- vi kan hver især gøre noget lokalt og på den måde bliver støtten global.

Bliv KenyaHelper og Fight Corona sammen med os.

Støt med fritvalgt beløb på MobilePay 6824WA eller på sidens Donations Pay Pal knap.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *