Fight Corona kan lindre.

Hvad er værst – at dø af Corona eller sult.?

Et spørgsmål som er umuligt at svare på – men et budskab som er til at forstå.

Derfor har KanyaHelp både haft fokus på forebyggelse af spredning og at undgå sult som konsekvens af ned lukning af samfundet.

Kenya var som Danmark hurtig til at lukke ned, nødvendigt da deres sundhedsvæsen slet ikke er gearet til voldsomt mange syge. En nødvendig ned lukning men med langt større konsekvenser for befolkningen end vi har set i Danmark. Her blev alle sendt hjem fra arbejde – uden løn, områder i de større byer helt lukket af for omverdenen, transport mellem kommuner ulovligt, grænserne helt lukket.

Det har gjort transport af arbejdskraft og ikke mindst varer umulig – og i mange områder er der ikke mad, od er der mad har langt de fleste ikke penge til mad og daglige fornødenheder.

Vi klarer os, siger vores samarbejdspartnere i Kenya – vi er stærke og øvede i at overleve kriser, underlagt det er i fra Danmark ikke.

Vi I KenyaHelp vil dog gøre vores til at situationen ikke skal blive alt for hård, dele noget af det vi har i Danmark fordi vores samfunds opbygning er så meget anderledes. ” Paradis” er beboernes opfattelse af Danmark.

I Landsbyen er der ikke erklæret nogen Corna smitte og restriktionerne er blevet fulgt. Skolerne er lukkede, alle vasker hænder og spritter af, folk bliver hjemme og bundbind blevet en fast beklædnings del.

En skoleinspektør fortæller med glæde om støtten fra Danmark

KenyaHelp børnene og familierne har alle fået fight Corona Kits og viden om hvordan de kan undgå smitte spredning. Rundt i landsbyen hænger Sundhedsstyrelsens blå sedler på engelsk. Der er stillet vasketønder op ved butikkerne og familierne har fået sæbe, desinfektions middel og mundbind.

Mange flere har brug for hjælp så de kan få adgang til vand og sæbe og sundheds husene har brug for værnemidler. Der er stadig mere at gøre, men I KenyaHelp og landbyen glæde vi os over hvad vi bidrager med – spørger ydmygt om mere.

Husk en krone fra Danmark i dag, er en krone til hjælp i landbyen i morgen – det er hvad vi kan i KenyaHelp – samarbejde med de lokale så hjælpen kommer direkte dertil hvor der er størst behov for den.

For de fleste af os i KenyaHelp er det at spørge efter penge ikke naturligt, men nødvendigt for at vi kan fortsætte og udvide vores projekter. Vi håber derfor at vores medlemmer, læsere og alle vi henvender os til om støtte bærer over med os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *