Udtryks fulde sko

Hvert par sko repræsenterede en borger i en landsby i Skanderborg kommune. En Corona venlig happening mod lukning af lokale landsby skoler.

“Skolerne er det anker og det hjerte, et lokalsamfund har brug for for at udvikle sig. De små lokalsamfund dør hvis ikke der er en skole.” udtaler en af arrangørene bag arrangementet.

Det gælder både for små landsbysamfund i Danmark og i Kenya.

KenyaHelp var heldige at få en stor del af de udtryks-fulde sko og nu samler vi midler ind så de kan komme KenyaHelp børnene til gode. Om det bliver som bagage på en af vores kommende rejser eller i en container vides endnu ikke, men uanset rejse måden så skal der penge til, hvis ikke skoene skal gå hele vejen.

Alle sko i hus – nu venter sortering og rengøring, så alle sko er fine til afrejse

I landbyerne i Kenya går mange med bare tær lang op i teenagerårene. Det giver dem mange sår og infektioner som de fleste ikke har råd til at få behandlet. Så disse udtryks fulde sko giver gavn på flere måder.

Fragten til Kenya er lang, og der er mange hindringer på vejen for at få varer ind i landet. Egentlig er velgørenheds donationer toldfrie, men i et land som Kenya kræver det megen dokumentation og ofte også aftaler med de ” store fisk ” for at få støtte mængder ind med fly eller skib. Lettere er det gået gennem tolden, når vi har fyldt vores kufferter på vores KenyaHelp rejser. Det er en dyrere løsning men billigere end at måtte betale told og skat på alle varer.

I februar 2020 var en gruppe 10 KenyaHelpere i Kenya og havde 800 kg donationer med.

Så snart verden åbner planlægges den næste selv betalte velgørenheds rejse. Lyder det spændende så tag kontakt og hør nærmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *